Udgivet i 1 kommentar

Hvad har regeringen gjort mod vores penge?

Det spørgsmål besvarede Murray Rothbard i essayet af samme navn. Det kan læses her og anbefales. Men du kan også se nogle glimrende korte videoer produceret af Mises Institute. Oven på de seneste år(tier)s katastrofale håndtering af begivenhederne i verden omkring os er det vigtigt at forstå, hvorfor magt ikke kan overlades til politikere. Politikere der som alle andre (og måske endda i særlig grad) er korrumperbare og magtbegærlige. De ni korte, animerede videoer gennemgår penges oprindelse, betydning for en moderne levestandard, konsekvenser når et sundt pengesystem forlades og i stedet politiseres, og mulige fremtidige alternativer.

Link

Når inflationen og forfaldet bliver tydeligere og tydeligere gælder det om, ikke at falde for tilbøjeligheden til at lade nogle andre politikere fortsætte uføret, med forventning om at denne gang bliver det anderledes. Den andel af folks produktion der bestyres fra centralt hold skal nedbringes radikalt (i ordets oprindelige betydning), så statens knytnæve bliver så lille og svag som muligt.

Der er ingen lette løsninger på fattigdomsproblemet. Vi har før anbefalet denne her The Ethics of Money Production af Guido Hülsman – kan downloades frit – om hvordan adgangen til easy money langsomt, men sikkert ændrer på folks adfærd og moral.

I øvrigt bør regeringen gå af.

1 tanke om “Hvad har regeringen gjort mod vores penge?

 1. Tak for at bringe fokus på dette vigtige emne.

  Bitcoin Satoshi Vision = Bitcoin SV = BSV er den rigtige bitcoin uden skaleringblokeringer, jf. illustrationen på https://media.unisot.com/2020/07/Bitcoin-Fork-History-2020-07-11-1.png.

  BSV leverer langt billige transaktioner end de herskende pengesystemer. På https://coin.dance/ kan du se at median transaction fee er 0,000059 USD per BSV transaktion hvilket p.t. er 7300 gange billigere end BTC-transaktioner.

  BTC er helt bogstaveligt blevet kapret og saboteret af MasterCard og Bilderberg Group, jf. https://thatsbtcnotbitcoin.com/

  Mvh
  Frihedsbygger
  Steffen Sølling
  Cand. merc. i finansiering og regnskab + tidligere Microsoft Certified Systems Engineer i Windows NT og Windows 2000 + selvlært indenfor Austrian Economics
  Grundlægger af https://bitcoinsteffen.com/ i 2015

Skriv et svar