Polariseringen af den brede befolkning, især i USA, er et eksempel på hvordan ‘magthaverne’ dygtigt manipulerer folk. Sålænge de slås indbyrdes, tænker ingen på ondets rod eller på at gøde frihedens træ med tyranners blod. På den anden side af dammen mener ca halvdelen, at den anden halvdel er helt fra snøvsen og flere og flere ser ud til at mene at demokrati kun gælder når udfaldet af stemmeri behager en selv.
Er illusionen om demokrati ved at briste? Er det ved at gå op for (flere) folk at repræsentativt demokrati ikke er en disse… repræsentativt? At demokratiet er fallit? Folkets stemme findes ikke!
Som tidligere nævnt er det et vigtigt gode, hvis man kan undgå voldeligt magtskifte. Hvis mekanismen med det, der kaldes valg opfylder denne funktion, kunne man måske acceptere alle skadevirkningerne. Man kunne også tænke sig den lykkelige situation, at alene ‘magtskiftet’ bestemmes på ‘demokratisk’ manér, men at den magt der kan udøves af de valgte begrænses maksimalt (helst til 0). Jo færre gaver magthaveren råder over til at købe ‘loyalitet’ desto bedre!
Demokratiets fallit er grundigt behandlet af Hans-Hermann Hoppe i Democracy, The God that Failed. Tillader man legal plyndring i demokratiets navn, vil man før eller siden alligevel ende i den situation, man netop ønskede at undgå. Demokrati kan tåles, men kun i det ganske snævre øjemed at undgå borgerkrig. Lad alle andre problemer finde løsning uden voldsmonopolets indblanden. (Demokratisk diktatur)
Desværre har udyret en tendens til at vokse sig stor og stærk som Fenrisulven, og bliver til et uvæsen der grådigt blander sig i alle livets detaljer. Mange funktioner der tidligere varetoges i privatsfæren har staten raget til sig, og det er lykkedes at bilde mange ind, at KUN staten kan levere X, Y og Z og hvis du mener at det ikke er statens opgave at levere for eksempel uddannelse, ja, så må du jo være modstander af uddannelse! Og de fattige? Skal vi bare lade dem sulte? Lad dem sulte!
Når loven bruges til at plyndre andre har vi lagt kimen til eskalerende konflikter.
[…] Måske kan ‘demokrati’ forsvares, hvis det faktisk kan levere varen med hensyn til at forhindre magtskiftet i at degenerere til vold. Krig er enormt omkostningsfuldt og går i moderne tid mest ud over dem der er dårligst stillede, mens nogle få beriger sig. […]